אמירת שלום או בוקר טוב לאישה דרך נימוס

שאלה:

לכבוד הרב שליט"א שלום,
בשולחן ערוך אבן העזר סימן כ"א אות ו' ההלכה אומרת אֵין שׁוֹאֲלִים בִּשְׁלוֹם אִשָּׁה כְּלָל, אֲפִלּוּ עַל יְדֵי שָׁלִיחַ, וַאֲפִלּוּ עַל יְדֵי בַּעְלָהּ אָסוּר לִשְׁלֹחַ לָהּ דִּבְרֵי שְׁלוֹמִים. אֲבָל מֻתָּר לִשְׁאֹל לְבַעְלָהּ אֵיךְ שְׁלוֹמָהּ. שאלתי כך: אבי אמר לי שמישהי בעלת עסק שעובדת לידנו התלוננה בפני אבי שאני לא אומר לה שלום. אבי ציווה עלי שבפעם הבאה "שאני יראה" אותה עלי לומר לה שלום. הסיבה שאני לא אומר לה שלום מחמת אני מנסה לשמור לא להסתכל מעבר 4 אמות מכל זווית. האם אני עושה בצדק או שעלי לעשות את בקשת אבי ולומר לה שלום בפעם הבאה.
תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום רב,

אתה בהחלט רשאי ואף חייב לשמוע בקול אביך לומר לה שלום או בוקר טוב למטרת נימוס.

מקורות:

ראה בערוך השולחן שם שהקל באמירת בוקר טוב, ובקובץ תשובות הגרי"ש אלישיב ח"ב סימן כ’ כתב בשם המהר”ם שיק אבן העזר סי’ נג שהיום אין מקפידים על כך משום שאין זה דרך חיבה, וראה עוד בקריינא דאגרתא חלק א’ מכתב נח שהקל בזה לאחד שעוסק בקירוב רחוקים, וכן כתב בהליכות שלמה תפילה פרק ב’ אות כו בדבר הלכה שם.

הצטרף לדיון

תגובה 1