האם עושים ברית בשבת?

שאלה:

האם זה נכון שתינוק שנולד נימול בשבת יש אפשרות לדחות את הברית שלו (כי הוא נימול )
?

תשובה:

שלום רב,

תינוק שנולד בשבת נימול בשבת למרות שיש חילול שבת בעצם המילה, הגמרא מביאה שמהפסוק וביום השמיני נלמד שאפילו בשבת (שבת קלב,א). אולם אם יש ספק האם הוא נולד בשבת או לא כגון נולד סמוך השקיעה, צאת הכוכבים, דוחים את הברית לאחר השבת. מלבד זאת לא דוחים את הברית, ויש לקיימו במועד.

אין כזה דבר ילד שנולד מהול, יש ילדים עם ערלה קטנה ויש גדולה וכולם ערלים, זו סתם בדותא. היחיד שנולד מהול בכל ההסטוריה הוא משה רבינו.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. א. בהלכה מוזכרים דינים לגבי "נולד כשהוא מהול", ואחד מהם הוא שאין מילתו דוחה שבת (שו"ע או"ח שלא,ה, יו"ד רסו,י), ועל זה שאל השואל.
    ב. משה רבינו אינו היחיד שנולד מהול. יש עוד כמותו בחז"ל ובדברי רבותינו, כגון שם בן נח – רש"י בראשית ה,לב, או דוד המלך – רש"י תהילים טז,א).