חלאקה – מנהגי אבות

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: אשה מרקע חסידי שלא גדלו בבית אביה כחסידים אע"פ שהפללו והתנהגו כרוב מנהגי חסידים שהתחתנה עם בעל אשכנזי, ושלא היה לא לה ולא לו מנהג חלאקה ונשארו שער הילד עד גיל קרוב לשנתיים, ובאחרונה התחיל הענין להפריע לה כי אמר שדומה קצת לשיער של תינוקת וחושבת לספר שיער הפעוט.

ושאלה אם יש משהו בזה שישנה הדבר? סכנה או משהו כזה. לא שמעתי על זה, ומה שנראה שרלונטי כאון הוא שכיון שנהגו מנהג טוב זה יש לעשות התרת נדרים אם יחליטו לספר שיער הפעוט.

מ"מ רציתי לשמוע עוד על ענין זה מכם.

תודה ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה

אין כאן ענין של התרת נדרים, כיון שלא נהגו כך בעצמם, אלא השאלה היא מבחינת החיוב לנהוג במנהגי האבות. אבל גם זה נראה לי שלא שייך במנהג זה שהכל יודעים שאינו חיוב, ומעולם לא נהגו בו בתורת חיוב אלא בתורת "ענין" בעלמא. ראה כאן סעיף יג ואילך פרטי דין זה.

שבת שלום.