ספר תורה שנכתבה בו אות על ידי גוי

שאלה:

בס"ד

שלום כבוד הרב,

בהכנסת ספר תורה שנערכה מכרו, כנהוג, את כתיבת האותיות האחרונות. הסתבר בדיעבד, שאחד הקונים שכתב אות היה גוי. מה הדין האם הספר פסול?

תשובה:

שלום רב,

אם הגוי כתב את אותה אות ודאי יש למחקה ולכותבה מחדש על ידי יהודי, אבל אם רק תרם כסף ו"קנה" אות – אין חשש.

מקורות:

גיטין מה ב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זו בעיה. אם היתה כל המסגרת כתובה והוא רק מילא בפנים הדין יותר קל, אבל אם חיבר חלקי אות בקו זו בעיה. הייתי מחמיר למחוק כל מה שבכלל הספק. אינני יודע להקל בזה.