לתרומות לחץ כאן

מה לעשות כנגד הלנת שכר עובד של מוסד

שאלה:

עבדתי במעון חרדי לילדים עם צרכים מיוחדים כפיזיותרפיסטית. בחופשת הקיץ (להלן חודש אוגוסט) המעון פועל במתכונת מצומצת עם גננות וסייעות בלבד, ללא טיפולים פרה רפואיים. העובדות הפרה רפואיות מקבלות שכר רגיל (כנהוג במערכת החינוך). במידה והן עובדות הן מקבלות שכר כפול על השעות בהן עבדו.
במהלך חודש אוגוסט אשתקד התבקשתי ע"י מנהלת המעון להגיע לעבודה ולתת טיפול חיוני למספר ילדים. הגעתי מתוך דאגה ואהבה לילדים ורצון להיטיב עמם. מאז חודש ספטמבר בו הייתי אמורה לקבל משכורת כפולה כאמור על השעות בהן עבדתי המוסד מסרב לשלם לי את המגיע לי.
כיצד ניתן לפתור את הלנת השכר הזאת?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אפשר לתבוע בבית דין. אם נראה שזה יעזור, ניתן גם לאיים בתביעה בבית הדין לעבודה או בדיווח למשרד החינוך, אבל לא לתבוע בפועל ללא רשות בית דין (שניתנת רק במקרה שהמוסד יסרב להופיע).

מקורות:

לעניין בית הדין לעבודה עיין בספר סדר הדין פרק טו סעיף סב. פיצוי על הלנת שכר הוא דוגמא קלאסית למקרה שדין תורה יהיה שונה מהחוק האזרחי (אף שבאופן כללי בדיני עובד ומעביד החוק מחייב גם בהלכה מצד 'מנהג המדינה').

לעניין פיצוי על הלנת שכר עיין כאן.

לעניין איום, תביעה בערכאות איננה מסירה ואין איסור באיום בלבד (עיין רמ"א חו"מ סי' שפח סעיף ח). גם אין בזה חילול השם כאילו אומר שהולך לעבור עבירה, שהרי יש יחידים המתירים לתבוע בבית הדין לעבודה.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל