הגדרת הצניעות

שאלה:

שלום כבוד הרב
לאחרונה יצא לי במלא דיונים וויכוחים לכאן ולכאן וגם עם בן הזוג שלי היו שיחות וכו' בנושא הבגדים וכן החלטתי לשאול את הרבנים ואני אשמח לקבל תשובה מה יותר מהר
1 אם החצאית / שמלה צריכה להיות ארוכה מאוד או שמספיק לכסות את הברך
2 אם מותר או אסור ללכת עם פאה ארוכה
3 באופן כללי אם יש עוד דברים וכללים בנושא.
השאלה שלי גם אם כל זה הלכה או חומרות, ומה הדין אם זה ענין של שלום בית.
תודה רבה וכל הישועות!

תשובה:

שלום רב,

  1. החצאית צריכה לכסות את הברך כשעומדים או יושבים.
  2. זו שאלה כללית מדי, אני לא אוהב להכנס לאורך הס"מ של הפאה. באופן כללי יסוד הצניעות הוא שלא לבלוט יותר מדי. וללכת בהתאם לנשים האחרות היראות שמים, לא צריך יותר ולא פחות. זה ההגדרה של הלכות צניעות. כלומר, בתימן שנהגו ללכת עם בגד עד הרצפה, ודאי שפחות מכך זה חוסר צניעות וכן הלאה. אין הלכה לאורך הפאה, אבל הכלל האמור חייב להשמר.
  3. אני לא יודע מה הכוונה שלום בית. לא חייבים להעמיד את הדברים האחד מול השני, אני מאמין ששינכם אנשים יראי שמים, ובשיחה טובה ביניכם כשאחד בא לקראת השני, תוכלו להגיע להסכמות שעדיין במסגרות המותרות.

הצטרף לדיון

תגובה 1