נפרד מבת זוגו וחושש מאיסורים

שאלה:

ניפרדתי מבת זוג לאחר שש שנים הפרידה קשה מה שמביא אותי לתסכול ולמעשים אסורים מה עלי לעשות

תשובה:

שלום רב,

למען האמת אני כבר לא יודע מצד האיסור איזה איסור חמור יותר. מצד אחד כשהיא היתה לצידך מן הסתם נכשלתם בקביעות באיסור נדה!! מאידך כשאינה לצידך, אינך מפרט מהו האיסור שאתה נכשל בו, אבל לא בטוח שהוא חמור יותר מאיסור נדה! (ראה בית שמואל אבה"ע סי' כג סעי' א'). אולם זה נכון, שלהיות בעצבות ובתסכול זה לא טוב, ראוי שאדם יהיה מרוצה מעצמו. לכן האפשרות היחידה להמנע מאיסור הוא פשוט לחפש את המתאימה לך ולהנשא. אני מאחל לך שזה יקרה מהר ככל האפשר!

שבת שלום