המעביר על מידותיו מעבירים לו על כל פשעיו

שאלה:

שלום רב,
בקריאת שמע אומרים "הריני מוחל וסולח.,", הבנתי שאדם שלא מסוגל לסלוח למישהו אין עליו לומר את הפסוק. נכון הדבר?. ושנית, איך מתגברים בלב על כעס/טינה/צער/יגון (צודק) על מישהו (כשהוא עצמו לא טורח אפילו להתנצל),פגע והרס בזדון. איך ניתן (ואולי לא תמיד ניתן) לסלוח ולמחול?.(כשאין פרטנר. ומי יודע., אולי בכלל לא יהודי בנשמתו).(האם זה לא טבעי ומתבקש שאתפלל שישלמו לו משמיים על כך. ואני אדם מטבעי נוח לסליחה).

תשובה:

שלום רב

גם אם מתקשים לסלוח למישהו אומרים מפט זה, ואדרבה, כמה שנגיד יותר ונחשוב על כך יותר אולי נצליח יותר לסלוח.

אם נתרכז בעובדה שגם בורא העולם לפעמים אמור לכעוס עלינו בצדק, אנחנו לא ממש תמיד בסדר, ובכל זאת בכל עת שאנחנו שבים אליו אנחנו רוצים שימחל ויסלח, נבין שעלינו לדבוק במידותיו, ולנסות לסלוח למרות הכל.

חלילה חלילה למסור דין לשמים!!! מעבר לעובדה הנוראית הזו שאת רוצה חלילה ברעתו של מישהו, שזה דבר נורא ואיום! אדם שמוסר דינו לשמים בודקים אחיו אם הוא ראוי לכך, וזה עשוי להזיק לך חלילה.

בהצלחה ובשורות טובות.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. כוונתי לא חלילה למסור דין לשמיים., אלא שאומרים אדם שעבר על "לא תונו.," (איסור צער) ובאמת האדם הנפגע השתדל לא להצטער ולבכות., (כדי שאחרים לא יפגעו), אבל מה לעשות היה קשה לו לעצור את העצב מס' ימים. (וכי לא אומרים שמי שגרם לצער-ובעיקר לאישה-ישלם ביוקר?. ניסיתי להימנע. לא הצלחתי).
    ובלי קשר- אדם שציער מישהו (בזדון)- האם זה לא טבעי/מתבקש שהנפגע ירצה איזשהי הבנה לגבי הפגיעה(כשאין דיבור) בכך שיטעם בעצמו "מעין" כאפה.,על מנת שישתנה?.

  2. "אמת שיש אופנים שאין חיוב לסלוח כמו במוציא שם רע על חברו שאינו מתחרט על מעשיו,"(-לקחתי מפה: http://din.org.il/2015/09/20/%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%97%D7%99%D7%99%D7%91%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%97-%D7%9C%D7%9E%D7%99-%D7%A9%D7%A2%D7%A9%D7%94-%D7%A0%D7%96%D7%A7-%D7%95%D7%9C%D7%90-%D7%9E%D7%91%D7%A7%D7%A9-%D7%A1)-אם זה המצב?. הוציא שם רע (ועוד מול אדם מוערך לשנינו, אך קרוב אליו יותר. ככה שאין לי באמת כוח ל"טהר" את שמי. נוטה אליו).

  3. בשביעי של פסח אומרים הלל על נס קריעת ים סוף, אבל לא הלל שלם, כי המצרים הרשעים שעשו לעם ישראל את הצרות הכי נוראיות שהיו בהיסטוריה טבעו בים…