ספק גזל

שאלה:

שלום כבוד הרב
סיפור המעשה הוא כך :
אני חוזר בתשובה והתארחתי אצל אבי בשבת .
הוא קנה משחקים לילדתנו וסיפר לנו שבטעות המוכרת ארזה לו שני משחקים בתוך אחד ושמה בשקית בעוד שהוא בפועל שילם רק על אחד .
אני אמרתי לו שצריך לשלם על המשחק הנוסף אך הוא סירב .
שני המשחקים כבר נפתו ולקחנו אותם במוצ"ש.
שאלתי היא מה עושים והאם אנחנו צריכים לשלם על המשחק השני והאם בכלל היה מותר לפתוח אותו ?
אציין כי לא ראינו קבלה המוכיחה את הסיפור וכל הנ"ל הוא על פי עדותו של אבי .
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

העצה היא ללכת לחנות ולברר את זה איתם (כי אם אכן זה מה שקרה אפשר שבשעה שהגיעה אליך המשחק לא שמו לב ולא התייאשו ולגבי חיוב מזיק בחפץ גנוב ראה אמרי משה לג כז ) ואם יתברר שחסר להם את אותו מוצר ואתה מאמין לאבא שלך או שאבא שלך אמר לך לפני שהוא נתן לך את המתנה אתה חייב להחזיר ואם פתחת את המשחקים אחרי שהיה ידוע לך על הגנבה אתה חייב  לשלם להם על הנזק

מלכתחילה היה מותר לפתוח על מנת לשלם את המחיר שהחנות דורשת על זה כיון שזה עומד למכירה ובמצב הזה שהחפץ גנוב יותר נוח לבעלים שיקנו את זה ויביאו את התשלום לחנות מאשר שיחזירו לו את החפץ עצמו  לחנות.