ברכה על יין באמצע סעודה

שאלה:

שלום כבוד הרב
למדתי בסימן קעד נראה לי בשולחן ערוך
ויש לי שאלה לגבי יין שמרן כתב לפני המזון הכוונה לפני ברכת המוציא שזה הסעודה? יין שבירך עליו לפני המזון ונמלך אח"כ בסעודה לשתות יין או משקאות אחרים האם צריך לברך עליהם?
מה הדין במשקאות ששותים באמצע הסעודה לאחר המוציא הם נפטרו בברכת הפת אבל לאחר הסעודה שבאים עם הקינוח צריך לברך או לא?
בירך על משקה שהכל ואח"כ הביאו לו קינוח צריך לברך שוב כי נמלך בדעתו?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

גם יין שלפני ברכת המוציא, אם הוא שייך לסעודה, כמו יין של קידוש או יין שבא לפתוח את התיאבון, ואפילו יין של הבדלה אם אוכלים מיד מלוה מלכה, כיון שהוא המתיר את האכילה. ראה בענין זה בהרחבה שם סעיף ד ובמשנה ברורה.

מי שרגיל לשתות יין בסעודתו אינו צריך לברך שוב, אבל מי שאינו רגיל בכך, דינו כנמלך.

לא מברכים על שתייה גם בסיום הסעודה כי אנחנו לא מסיחים דעת מאכילה עד ברכת המזון או מים אחרונים. על הקינוח מברכים.