ברכה על עוגיות מצה עשירה

שאלה:

מה מברכים על עוגיות מצה עשירה?
רכיבים קמח למצות (מכיל גלוטן) סוכר שמן מהצומח חומרי תפיחה ביצים יין

ועל פסק זמן או כיף כף חטיף שוקלד במילוי אפיפית וקרם אגוזים שמיוצר לפסח

תשובה:

שלום רב

על העוגיות יש לברך מזונות כמו כל עוגיה שנילושה במי פירות [לגבי אכילתן בפסח זה נושא לעצמו, אבל כרגע אנחנו אחרי פסח…].

לגבי הכיף כיף יש לבדוק אם יש בו דגן או קמחים קטניות אז ודאי ברכתם שהכל.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. על העוגיות גם בפסח מזונות על המצות הרגילות למנהג הספרדים בפסח המוציא ואחר כך מזונות, ולמנהג האשכנזים תמיד המוציא.