למכור מוצר מחו"ל ולהתחרות בחנות בארץ

שלום וברכה,
רכשתי ציוד מחנות מסוימת בישראל. לאחר מספר חודשים ראיתי את אותו המוצר באתר אינטרנט בחו"ל במחיר מוזל של יותר מ-60 אחוז. במידה ואני רוכש מספר פריטים (זהים) ומוכר אותם, האם זה נחשב לגזל ופגיעה מאותו בעל עסק הראשון ממנו רכשתי את המוצר?

תשובה:

שלום רב,

אנו מתנצלים על האיחור במתן התשובה,

אם אתה מוכר אותו באותו עיר ופוגע בלקוחות שלו, מבלי לשלם ארנונה על סיווג של עסק ומבלי לשלם מע"מ, לכאורה על פי הדין הרי זה אסור. אבל, לא ראיתי שהציבור נזהר בכך.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' קנו סעיף ה וברמ"א שאם אחד משלם מסים והשני לא, ניתן לעכב עליו.