עובר לפני המתפלל

שאלה:

שלום לרבנים אם התחלתי תפילה ומישהו מאחורי לא סיים תפילה אז הבנתי שלא לעשות עושה שלום מה הדין אם אני ממהר או שהוא מאריך בתפילה האם אני ישאר אחרון רק בגלל שהוא מאחר? 2חמץ שיש בדבק של כוסות קרטון למה מותר להשתמש בו הרי אסור לאוכלו ושהתה חם מוציא טעם מהחמץ שבדבק?3 דין אחשביה האם דוקא שעומד בפני עצמו וראוי לאכילה או אפילו אם לא ראוי לאכילה תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

א. יש כמה היתרים בענין זה, ראה כאן. כאשר מדובר מהצד ולא מאחוריך ממש, הקל המשנה ברורה בשעת הדחק, ראה בסי' קב המחלוקת בענין זה בין המגן אברהם לאליה רבה.

ב. דין אחשביה הוא דוקא בדבר שאינו ראוי לאכילה, בדבר הראוי לאכילה יש איסור גם בלי אחשביה. אינני בטוח שיש חמץ בכוסות.