טבילה ביום השביעי מבעוד יום

שאלה:

שלום
הטבילה צריכה להיות בשישי בלילה
אנחנו מתארחים בשישי במקום שהמקווה רחוק ממקום המגורים
ומטעמי צניעות לא ראוי להגיד שיש לנו מקווה
השאלה האם אפשרי להקדים ליום השביעי מבעוד יום לפני השקיעה?
או יום לפני?
במידה שאין קירוב רק לאחר יום השביעי
תודה

תשובה:

שלום רב,

אני מבין את המצוקה וחוסר הנעימות, אבל אם אין לכם ברירה אפשר לדחות את הטבילה (על דעת שניכם) למוצאי שבת, ואין בזה בעיה. האפשרות לטבול לפני המועד – צאת הכוכבים של היום השביעי, אינה קיימת! גם במקומות שמחמת פחד התירו טבילה ביום כשהאשה אינה באה הביתה עד הערב, הכוונה היא ליום השמיני לא ליום השביעי.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. עיין טהרת הבית (החדש עמ תק וכן הלאה ,הישן עמ תעט) שיטת רבינו תם על היום השביעי, וכן פסק הסדרי טהרה והחכמת אדם ושות עבודת הגרשוני, ובשות חתם סופר , כולם מתירים במקרים כאלה מיוחדים לטבול ביום השביעי כאשר האישה אינה חוזרת עד צאת הכוכבים
    "אינה קיימת " ?? .
    "והחומרא בזה מביאה לידי קולא" (טהרת הבית עמ תקכב )

  2. הביא מחלוקת גדולה בדעת רבינו תם, ולמעשה התיר רק לכלה, או בטבילה בליל שבת התיר לטבול בין השמשות אבל לא קודם! וגם בזה יש מחלוקת גדולה בין פוסקי זמנינו אשכנזים וספרדים כאחד.

  3. שמעתי על מקרה ממש דחוק. שזוג שכרו צימר, וכשהגיעו למקום גילו שאין שם מקוה, והפתרון היחידי היה לטבול בשביעי (ועל דעת זה שלא יפגשו עד הלילה) נצרף לכך שיש חשש שלא יעמדו בנסיון, האם גם בזה אין להתיר ואין צד לשקול היתר, או שנאמר לזוג כזה, לשאול שאלה פרטית מורה הוראה גדול, שידון בשעה"ד גדולה שכזאת?

  4. אני מבין משאלתך שזה היה בארץ, אז מה הכוונה אין במקום מקווה? חצי שעה נסיעה ויש מקווה… צריך להבין בדיוק במה מדובר.

  5. הטבילה המקורית היתה צריכה להיות בליל שבת, והיה ישוב, שמרחק ההליכה היה רב, והאפשרות היתה או לטבול בצהרי שישי, או במוצש"ק ע"י נסיעה ברכב