ישיבה משותפת לצד גבר אוסרת אשה לבעלה?

שלום רב,
נפגשתי עם גבר שלא בעלי במקום פתוח לא סגור שיש בו אנשים.ישבתי איתו אחד מול השני שתיתי יין.
לא היה כלום חוץ מזה.
בעלי הגיע ואמר שזאת בגידה ואני אסורה לו.
ניסיתי לדבר לליבו.המעשה לא היה נכון אבל גם לא הייתה שום נגיעה שם.רק דיבורים.
האם זאת נחשבת בגידה אפילו שלא הייתה מגע?
האם מותרת לבעלי?
אני אוהבת את בעלי מאוד ואנחנו 23 שנה ביחד.
אני לא רוצה להתגרש והוא לא יודע מה לעשות.
מקווה לתשובה מהירה.

תשובה:

שלום רב

אין ספק שבעלך טועה לגמרי, עצם הישיבה הזו עם אדם זר אינה אוסרת את האשה לבעלה, אלא שהיא חורגת כמובן מהצניעות ואסורה על פי ההלכה. אני מניח שבעלך מודע לכך אלא שהוא כועס ובצדק מבחינתו..

יש לקבל לעתיד לנהוג בצניעות ולחזק את השלום בית, ולהיות שמחים תמיד יחד.

יום טוב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בס"ד
    על זה אני דן, כמו שכתבתם, יש צד גדול שלא טעה אלא ידע את ההלכה
    ואם כן מה פשר "את אסורה עלי"? יש לפרשו שהבעל עצמו בא לאסור אותה עליו עכשיו
    ואף שהיה ברתיחה, צריך התרה
    ויש להאריך ע"פ מה שחילקו בפתחי תשובה גבי מי שמקנא לאשתו דרך הדרכה ולא דרך אזהרה, ומ"מ לענ"ד יש לחוש