מותר לחסוך מעשר כספים לצורך הבנים שיגדלו

שלום הרב,אני מעשר כספים ברוך השם כל חודש מהשכר שאני מרוויח 10 אחוז. אני כרגע נותן לעניים וכו..יש לי ילד בן 10 חודשים,האם מותר לי לפתוח לו חשבון בנק ולעשר לשמה את הכסף וכשיגדל זה יהיה כסף שלו שישמש אותו? ואם כן עד איזה גיל מותר לי לעשר אליו.ולאיזה צורך מותר? והאם יש עדיפות כלשהי לעשר לבן או לעניים? בברכת חתימה טובה.

תשובה:

שלום רב

אין אפשרות סתם להניח את הכסף בצד, כי זה כספי צדקה, אבל ניתן לעשות גמ”ח ממעשר כספים, בתנאי שהכסף יוצא לגמרי מרשותו ונכנס לקופת הגמ”ח, ואז גם המפריש אגב רשאי ללוות מהכסף הזה, בתנאי שאם יבוא אדם ויבקש הלוואה, יתן לו ממקום אחר. כשהבן יגדל תן לו את הכסף לנישואיו. יש נהגו לא לסמוך על כך בכל המעשר, אלא חלק לתת מיד לצדקה ובחלק השני לעשות גמ"ח כנ"ל, כיון שבעצם כספי מעשר מיועדים להחזקת תלמידי חכמים עניים ולא לשאר צדקה, אלא שבצירוף עוד סברות [יש סוברים שדמי המחייה אינם חייבים במעשר, אמנם להלכה מחמירים בזה אבל יש כאן צירוף].

מקורות:

ראה אהבת חסד ח”ב פרק יח סעי’ א.