לאיים על בעל עבירה שיפסיק ואם לא יפרסם את קלונו ברבים

אם אדם עושה הרבה דברים אסורים וגורם להרבה בעיות ואיסורים נגד ההלכה, האם בכדי להוקיע את מעשיו מותר ״לאיים״ עליו עם תמונה שהוא מצולם (נניח נוגע באשת איש) ולומר לו שיחזור בתשובה ושיחדל ממעשיו הרעים שגורם לציבור אחרת התמונה תפורסם, האם להלכה מותר וזה כמו עם עיקש תתפתל?

תשובה:

שלום רב,

אם האיש אינו ממשיך לעבור עבירות, אלא שאינו חוזר בתשובה, דומני שאסור לאיים עליו במשהו שאינך יכול לעשות, שהרי אסור לך במקרה כזה לפרסם את קלונו ברבים. ואם הוא ממשיך לעבור עבירות ואתה רוצה למנוע ממנו, ולהרתיע אותו שיפסיק. לכאורה מותר אבל צריכים לדעת את הגבולות. כלומר, לא הייתי ממהר לפרסם את התמונות אם האיש לא שעה להפצרותיך.. והסיבה שבמקרה כזה לכאורה מותר. משום שלאפרושי מאיסורא מעיקר הדין יתכן שגם מותר להכות אדם. ראה ברא"ש (ב"ק פ"ג סי' יג) ומקורות הוא בסוגיה שם כח שמותר להכות עבד עברי לאפרושי מאיסורא. וראה ברמ"א סי' תכא ובביאור הגר"א שם ס"ק כ'. א"כ כשם שיתכן שמותר להכות, מותר גם לאיים לאפרושי מאיסורא