החזרי נסיעות מהמעביד

שלום לרבנים החשובים! תודה רבה על תשובות מאלפות, ועל הבנות וחידושים בכל ד' חלקי השו"ע!
אני מלמד גמרא מספר שעות בישיבה תיכונית שנמצאת מחוץ ליישוב בו אני גר, ואיתי מלמד עוד אברך שמוציא רכב באופן קבוע וככה אנחנו מגיעים לשם.
שאלתי ובקשתי לדעת מה הדין בהחזרי נסיעות (לא כ"כ מצאתי פה תשובה ברורה…וגם אחרי שראיתי דברי הגרז"ן שליט"א בתחומין יט אמרתי אשאל ולא אדון מינה ואוקי באתרא). בסוף כל חודש שולחים לי טופס שאני אמור למלא באלו ימים נסעתי וכמה ק"מ (שזה קבוע), האם אני זכאי להחזרים?
יש להדגיש שהאברך השני שאני נוסע איתו מקבל החזר נסיעות ואינו רוצה תשלום ממני על כך שאני מצטרף אליו. ללא ידע מקדים בסוגיה הייתי אומר שכיון שאני חייב להגיע לישיבה התיכונית שנמצאת במרחק נסיעה, סו"ס נסעתי ומה משנה לישיבה איך הגעתי, היא חייבת לשלם לי על הנסיעה ולא משנה איך התבצעה! ומאידך, סו"ס לא הוצאתי מכספי מאומה על הנסיעות ואהיה דובר שקרים אם אשלח בטופס החודשי את הנסיעות שנסעתי וההוצאות שהוצאתי ע"מ שאקבל החזרים..יורונו המורים ושכרם מן השמים.

תשובה:

שלום רב,

כיוון שאתה משתמש בתחבורה וכמובן שאתה לא מגיע ברגל המנהג מחייב לשלם לך גם בלי שאתה מוציא כסף על נסיעות.