האם לספר לשאר העובדים למרות שזה עלול לגרום לתרעומת

שלום: במקום העבודה שלי, העובדים מחויבים בתורנות שבועית בהתנדבות. אני אחראי על שיבוץ העובדים. מדובר בתורנות שיכולה להמשך בין 15 ל45 דקות. אחד העובדים הודיע לי שאיננו מוכן להשתתף בתורנות. המנהל גם לא הצליח לחייב אותו. ומכיוון שהוא עובד חיוני, המנהל השאיר אותו בעבודה ובפועל המנהל מבצע את התורנות במקומו. אני שואל האם מותר לי לספר על כך לשאר העובדים? הדבר יכול להביא לתרעומת. מצד שני האם מותר לי לשתוק ולא לספר? הרי יש פה איפה ואיפה!

תשובה:

שלום רב,

לא. אסור לספר לאחרים. זה עלול להביא לידי תערומת. העובדה שהוא אינו תורם מזמנו זה שיקול שלו ושל מנהליו או הבעל הבית. זה אינו נוגע אליהם כלל שהרי סירוב שלו לתרום מזמנו אינו מכביד על יתר התורניות, ואם כך מה זה עניינם של שאר העובדים??