להזמין אלי אישה שמן הסתם תבוא בחוסר צניעות – לפני עיוור

שלום רב.
האם מותר להזמין לביתי קרובות משפחה שהולכות בגילוי ראש/בחולצה קצרה,
שכן אני גורם להן לצאת מביתן ולעבור על איסור.

תשובה:

שלום רב,

אם ללא הזמנתך היא לא תצא מביתה, יתכן שהיה מקום לאסור משום לפני עיוור מאחר שאתה יודע בודאות שרק מחמת הזמנתך היא תעבור בודאות על איסור. אולם אם יש לך ספק האם אכן אתה מכשיל אותה באיסור או לא. (או שמא אם לא תבוא אליך תלך למקום אחר, מותר מפני דרכי שלום. למעשה לא ראיתי שמישהו מחמיר בזה. ראה עוד סברות להקל בסוגיה זו כאן.