לשון הרע על רופא – המשך

שלום,
לפני כמה ימים שאלתי אם מותר לספר לשון הרע על רופא שגרם לנזק כדי שקופ"ח תממן לי ניתוח בחו"ל. הרב אמר שמותר. הבעיה היא שלי אין קשר ישיר עם המנהל הכללי של מאוחדת, והתקשורת עוברת דרך מספר אנשי מפתח (כמו העוזר של הרב ליצמן למשל) שלוחצים על מאוחדת שתממן לי את הניתוח בחו"ל. לכן מי ששומע ומעביר את הלשון הרע הם אותם אנשים. השאלה אם יש חשש בזה.
תודה

תשובה:

שלום רב

אם זו הדרך להגיע לתוצאות, הכל נחשב לתועלת. רק להזהר להיות עניני ולא להגזים וכו' כפי כל כללי לשון הרע לתועלת.