רחיצת תינוק בשבת במים חמים

שלום!

האם מותר לרחוץ תינוק במים חמים בשבת מצד גזירת המרחצאות? (כאשר נתחממו בהיתר כגון ע"י דוד שמש לשיטות המתירים זאת)
לכאורה יש על זה סתירה במשנ"ב?
בסימן תקי"א כתוב ברמ"א שאם הרבו כשחיממו מים באופן מותר מותר לרחוץ את התינוק כי לא גזרו עליו. ובמשנ"ב ביאר שזה אפילו במים שחוממו ביו"ט עצמו.
אמנם בסימן תרט"ז בהל' יום כיפור כתוב שמותר לרחוץ את התינוק רק בצונן כי בחמים יש איסור שבות? וכן בסימן של"א בשו"ע משמע שיש איסור בשבת?

ראיתי בשש"כ פרק י"ד שכתב שמותר לרחוץ תינוק בשבת בחמים ואין הבדל בזה בין שבת ויום טוב? (בהערה ח)

מה ההלכה למעשה?
תודה

תשובה:

שלום רב

בשו"ע סי' שלא ומשנה ברורה שם מבואר שהכל תלוי בצורך, ברור שאין כלל כזה שתינוק מותר לרחוץ תמיד, אלא שכאשר הוא נצרך לרחיצה הקלו בדינו כמו במצטער, וכך כתב גם בשמירת שבת כהלכתה במקום שהזכרת. ולהדיא חילק שם המשנה ברורה בין מים שהוחמו מאתמול לאמירה לעכו"ם לחמם, שבמים שהוחמו מאתמול נהגו להקל, ובאמירה לגוי מותר רק לצורך חולה. כך שהכלל הוא שכאשר התינוק נצרך לכך, וכגון שהתלכלך מאוד או במקומות חמים מאוד, יש להקל, אבל אם אינו נצרך ביותר, רחצו אותו ביום שישי וירחצו אותו במוצאי שבת אין להקל.