אנטיביוטיקה דרך הוריד בשבת

שלום רב,
אדם היה מאושפז והשתחרר לביתו ב"ה. צריך לקבל טיפול אנטיביוטי עוד כמה ימים ע"י הגעה למרפאה בשעת צהריים. ביום שבת אמרו שישלחו אחות מביה"ח לביתו ע"מ לקבל את הטיפול.
1-יש בעיה של חילול שבת של האחות?
2-יש בעיה של האדם בחיבור אינפוזיה לווריד בשבת?
בבקשה דחוף.
תודה.

תשובה:

שלום רב

עצם נתינת האנטיביוטיקה בשבת, נראה שודאי מותרת, גם אם יש בכך מלאכה, אני מניח שאדם שמקבל אנטיביוטיקה דרך הוריד זה בכלל פיקוח נפש, זיהום בגוף ברמה כזו המצריכה כמויות כאלו של חומר פעיל, היא בהחלט סכנה. הבעיה היא שהאחות מחללת שבת לצורך הגעתה אליו, וזו כבר בעיה. עדיף למצוא אפשרות בשכונת מגוריו של רופא או אחות קופת חולים וכדומה [יש מקומות רבים שיש שעות חירום בשבת], שיכולים לעשות זאת, ולא להביא אחות מבית החולים לצורך הענין. אני מניח שלא פותחים לו כל יום את הוריד אלא משאירים וריד פתוח כל השבוע, וזה ודאי בסדר בשבת.