רחצה בחמין ביו"ט במלון

מספר שאלות קצרות לינה בבית מלון ביו"ט
א.מי שמיקל להתרחץ בחמין ביו"ט מבוילר חשמלי שהודלק ביו"ט ע"י שעון שבת לפי פסקו של ר' אליעזר מלמד בספרו "פניני הלכה",האם יכול להתרחץ במלון ביו"ט?(איני יודע איך המערכת בנויה שם)
ב.בכניסה לחדר האוכל עומד שומר הרושם מי נכנס לפי מספר חדרו,האם באומרי לו את מספר חדרי אני לא מסייע בדבר עבירה?האם להגיד לו: "מספר החדר כך וכך אך אל תרשום"
תודה רבה לרבנים העושים מלאכת קודש.

תשובה:

שלום רב

כדאי להתעניין אצל רב בית המלון. אני כמעט משוכנע שבכל הפעלה של המים החמים נדלקת אש ממש, והמים מתחממים בגז או בבוילר מידי, כך שזה ממש אסור. לא יתכן שיש במלון דודי ענק של מים חמים המספיקים לכל האורחים…

לא יעלה על הדעת שבמלון שיש בו כשרות יעמוד שומר וירשום, כדאי לברר טוב על ההשגחה של המלון הזה. לא יעזור לומר לו לא לרשום, שהרי זו מלאכתו…