עוד שאלה על גיור

שלום כבוד הרבנים

אז אם אני אקח גויה ועוד שתי יהודים שלא שומרים כל כך מצוות(כגון חילונים ומסורתיים)למקווה ואני ושתיהם נהיה עדים לכך שהיא טובלת לשם גיור הגיור יתפוס?(כשאמרתי בשאלה הקודמת יהודים שמדקדקים קלה כבחמורה התכוונתי לחרדים ששומרים את כל המצוות ולא חלק כן וחלק לא)

תשובה:

אני מקווה השאלה היא רק תאורטית… אני מניח שאתה מבין שצריכים גם לדעת מעט הלכות גירות לפני שמגיירים אנשים…וגם זה לא מדוייק, אדם שהוא מחלל שבת אבל בכל זאת מסורתי דינו כגוי והוא פסול לעדות ולדין. השאלה תהיה אם תמצא שלשה אנשים יראי שמים האם הגיור יתפוס או לא.