הרהור בדברי תורה בידיים טמאות

אפשר לשמוע דברי תורה, כשאני מסתפר או גוזז ציפורני ידיים או רגלים?

תשובה:

שלום רב

כאשר הידים נקיות וצריך נטילה רק משום רוח רעה, מעיקר הדין מותר אפילו לדבר בדברי תורה וברכות, אלא שעל פי הזוהר הקדוש יש להחמיר, לכן כאשר אין בכך ביטול תורה יש להקדים וליטול ידים, אולם הרהור בדברי תורה, שמיעת שיעור וכדומה, לכל הדעות מותרת.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' ד ס"ק סא, ובשו"ע שם סעי' נג. ראה בית יוסף סי' פה בשם רבינו יונה, ושו"ע הרב מהדו"ק סי' א סעי' ו.