מכר דירה האם המזגן כלול במכירה?

שלום לכבוד הרבנים שליט"א
קניתי דירה לפני כחצי שנה וקיבלתי אותה לפי ההסכם
אך השאלה היא האם מזגן (לא מפוצל ) נחשב כחלק מהדירה או לא ?
בזמן שכתבנו את הזיכרון דברים אמר לי המוכר שלא צריך לכתוב את המזגן בחוזה כי הוא חלק מהבית , יש לי עד אחד ששמע אותו אומר את זה (המתווך) כשניכסתי לדירה לא היה בה מזגן ,
אם מי הצדק
תודה רבה
יהודה

תשובה:

שלום רב,

אם מדובר במזגן קבוע בקיר דעתי שגם מצד עיקר הדין המזגן  כלול במכירה כיון שהוא  קבוע בבית (קשה לנתקו ועובדה שמביאים טכנאי וגם אופן השימוש בו נעשה בהכרח כשהוא מחובר ) והוא בכלל תשמישי הבית כיון שהוא מיועד לכך שהשהייה בבית תהיה נוחה (ומכל הטעמים האלו אינו דומה למה שכתב הראב"ד הובא במאירי ובשיטה ב"ב סה בעניין מפתח שהוא משמש רק לשמירה מעולה )

נוסיף, כך המנהג היום, ולכן גם אם לא תצליח להוכיח  שאכן  המוכר כלל את המזגן בפירוש- זה הדין.