נטילת ידיים לאחר נגיעה באוזן / כיסוי ראש כהלכה

ב"ה
שלום רבנים.
א-אשה שנוגעת בתנוך האוזן כדי לענוד עגילים: האם צריכה ליטול ידיים אח"כ?
ב-האם אשה נשואה חייבת לכסות גם את האוזניים שלה בכיסוי הראש?

תשובה:

שלום רב

נגיעה בתנוך האוזן החיצונית לצורך ענידת העגיל אינה מחייבת נטילת ידים, אגב, גם כאשר נוגעים בצואת האוזן נחלקו הדעות אם צריך נטילה לתפילה, ראה רמ"א בסי' צב סעי' ז שמחמיר ובמשנה ברורה שם בשם הגר"א שמיקל, ונראה שסמך על דבריו.

אין צורך לכסות את האוזניים אבל יש כן חובה לכסות את כל שיער הראש, בדרך כלל אם לא מכסים האוזניים זה פשוט לא מצליח…

יום נעים.