האם גם הגבאי יכול להחתים את האנשים על טפסי מכירת חמץ?

שלום,
בבי"הכ שבו יש רב, נעכת מכירת חמץ ע"י הרב. האם גם הגבאי יכול להוסיף שמות ע"י קניין והחתמת האנשים בטפסים של הרבנות?

תשובה:

שלום רב,

כן. גם הגבאי יכול להחתים אנשים בטפסים של הרבנות. בעצם הטפסים הללו אינם שטרי מכירת חמץ, כלומר, השטר עצמו אינו שטר מכירה אלא שטר הרשאה שבו החותם נותן כח והרשאה (שליחות) לרב או לרבנות למכור עבורו את החמץ לגוי. וכשם אנו מוכרים חמץ כאן דרך האתר, שבו האנשים שולחים טפסים אינטרנטיים שאין בהם כלום מלבד שליחות לרבני האתר למכור עבורם את החמץ. לכן לא משנה מי החתים אותו על הטופס ממילא הוא רק נותן שליחות לרב או לרבנות שימכרו עבורו את החמץ.