מכירת חמץ בעין

שאלה:

שלום כבוד הרב.
קנינו כמות גדולה של חמץ עקב המצב הבטחוני.
רצינו לשאול האם אנחנו יכולים למכור את החמץ
וזאת מכיוון שכל השנים לא השארנו ברשותינו חמץ הנראה לעין בפסח.
מה עלינו לעשות.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

ככלל, אינני יכול לומר שאסור למכור חמץ בעין, יש בהלכה מושג זה של מכירת חמץ.

נכון הדבר שראוי לסמוך עליו רק במקרה של הפסד מרובה, ולא צרכן פרטי.

תנסו להיות עכשיו עניניים יותר בניהול האפסנאות בבית, יש לנו עד פסח עוד חודש וחצי, אפשר הרבה לאכול בזמן הזה,

אני מניח שבאירגון נכון גם השנה לא תזדקקו למכור חמץ בעין כפי מנהגכם טוב.

וכמובן הכל לפי הענין.

שבת שלום ובשורות טובות.