חמץ בעבודה / עבודה בחול המועד

שאלה:

אני עובדת במקום של חילונים , משרד של הנהלת חשבונות, אף אחד לא שומר שום דבר כולל פסח , זאת אומרת שבימי הפסח יש שם חמץ וכמובן , האם מותר לי להיות במקום עבודה בחול המועד, האם מותר לי להשתמש מתקן מים חמים קרים וגם קפה , תה , וסוכר או שימוש במקרר שיש שם או לאכול בשולחן שכולם אוכלים. תודה

תשובה:

שלום וברכה

מותר לך להיות שם כי החמץ אינו שלך ובלאו הכי אין חשש שמא יבוא לאוכלו במה שאינו שלך ואת כל השנה לא אוכלת משל אחרים. בל יראה ובל ימצא לא שייך עבורך במקום שאינו שלך.

אין להשתמש שם במתקני הקפה מחשש לבליעות חמץ.

באופן כללי חובה על כל יהודי ליטול חופשה בימי חול המועד אפילו על חשבונו, משום איסור עבודה בחול המועד.

העבודה בחול המועד מותרת רק כאשר זה דבר האבד, כגון שיורעו תנאי העבודה מחמת העדרות, אבל אם זה רק כרוך בהפסד שכר ימים אלו – אסור לעבוד.

ברכה והצלחה.