ליל הסדר לילדים פעם ראשונה

שאלה:

שלום
אנו מתעדים לחגוג בביתנו ליל הסדר ראשון עם בננו הבכור בן השש וביתנו בת השלוש, היינו רוצים לדעת וללמוד איך להעביר עליהם את הלילה ואת סיפור יציאת מצרים, אם איזה ספר ניקח את המסר והסיפורים, באיזו רמה ועד כמה לרדת לרמתו, ניתן לציין שהוא ילד חכם וחריף ב"ה.
תודה מראש!!

תשובה:

שלום וברכה

עם ילדים בגיל הזה צריך באמת בעיקר להמחיש את הסיפורים הפשוטים, מאוד יפה להעזר בהגדה של פסח אלישמע ואפרים יוצאים ממצרים, זה בעצם קומיקס, אבל הוא מבוסס על המדרשים ברמה גבוהה, וניתן לחדד ולהסביר לפי המקורות שבסוף הספר. העיקר שתהיה אוירה חגיגית ושמחה, לספר ולשיר ולשמוח, פחות משנה עד כמה תהיה דרמטי בסיפור, יותר חשוב הרושם שישאר לילדים מעצם החגיגיות והשמחה של הערב הזה.

בהצלחה רבה ורוב נחת.