מכירת חמץ באתר דין

בסד
שלום רב
האם אפשר למכור חמץ כבר עכשיו למרות שהחמץ עדיין בבית ואוכלים ומבשלים חמץ ?
ועד מתי ניתן למכור חמץ דרך אתר זה ?

תשובה:

שלום רב

המכירת חמץ אצל הרב או כאן באתר מהווה בסך הכל הרשאה לרב למכור את החמץ לגוי בהגיע הזמן, לכן למרות שעדיין יש חמץ בבית וקונים עוד חמץ המכירה תקפה ותעשה במועד בערב החג ממש. יש מהדרים לעשות זאת רק לאחר שכבר לא קונים יותר חמץ נוסף – יום לפני החג, כדי שההרשאה תחול במישרין על החמץ שבביתם, אבל מעיקר הדין אין בכך ענין. ממילא תוכלי למכור כאן את החמץ באתר עד ליל בדיקת חמץ ממש.