הכשרת כלים שנמכרו לגוי במכירת חמץ

שאלה:

שלום,
האם כלים שנמכרו לגוי למשך ימי הפסח טעונים הגעלה או ליבון אחרי שחזרו לבעלות יהודית?
תודה רבה

תשובה:

הגעלה וליבון ודאי שלא, שהרי הגוי לא השתמש בהם ואין בהם ביעות אסורות, מן הסתם כוונתך אם הם חייבים טבילת כלים, ואכן החתם סופר (שו"ת או"ח סי' קט) כבר העלה את הבעיה הזו אם מוכרים את הכלים עצמם שלכאורה יצטרכו טבילה לאחר הפסח, וידוע שהחמיר בזה החזון איש. וראה מה שכתב בשו"ת דברי מלכיאל (סי' כב אות ז'). לכן כתבו בשטרות הנוסח חמץ הדבוק בכלים, ולא את הכלים עצמם. וראה בהרחבה בענין זה בספר משפט המכירה לידידי הגרע"י טולידאנו שליט"א עמוד רסב-רסט.