יעוד חמץ לגויה מועיל כמו מכירה?

שאלה:

שבוע טוב כבוד הרב. בבית שלנו גרה אמא של אשתי שלא יהודיה. היא שאלה אם היא יכולה לאכול חמץ בבית שלנו בפסח ועוד האם אני יכול לתת לה את כל החמץ בבית במתנה על לפסח מבלי לעשות את כל המכירות. מצדי ניתן ה במתנה גם את הכלים שבלוע בהם החמץ ואחרי פסח ניתן לה 50 ש"ח והיא תמכור לי את זה נגיד בחזרה.. אני פשוט רוצה שיהיה ברור שכל מה שימצא בבית הזה שהוא חמץ שייך לה וכו..

תשובה:

שלום וברכה

אין לאפשר לה לאכול חמץ בבית בפסח כיון שיש חובה לעשות מחיצה בפני חמץ של גוי הנמצא בבית הישראל.

באופן עקרוני אתה יכול למכור לה את החמץ שלך, אבל צריך לדעת לבצע קנין עם גוי על פי הלכה, לא מועיל סתם לומר לה אני נותן לך במתנה, היא צריכה לשלם – קנין כסף, נהגו לעשות עוד קנינים, קנין אגב, משכירים לה קרקע בבית נניח מתחת למקרר ואגב זה היא זוכה בחמץ ועוד.