מכירה לגוי- רוטב סויה ורוטב טריאקי

האם מותר למכור לגוי- רוטב סויה, ורוטב טריאקי? או שיש בזה חמץ?

תשובה:

שלום רב

הרטבים האלו אינם לפני עכשיו. הסויה עצמו הוא קטניות ואין בזה בעיה כלל, אבל כדאי לראות אם אין שם גם גלוטן או חיטה [לא סביר] בכל מקרה אפשר למכור לגוי, ספק חמץ על ידי תערובת דינו קל, וניתן לסמוך לגביו על המכירה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מרבית רוטבי הסויה ״האיכותיים״ (הכוונה ל רוטבי סויה העשויים באופן מסורתי של מגוון יצרניים אסיאתיים ויפנים) מכילים חיטה. (שיטת ההכנה המסורתית כוללת סויה, חיטה, ונבגים של פטרייה מסויימת)
    לכן יש לשים לב לרכיבים
    (