שמן מגולה בלילה

שלום וברכה!
רציתי לשאול האם שמן שהיה פתוח במשך הלילה, בארון סגור, צריך להישפך כדין נוזל מגולה במשך לילה שלם?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

מותר להשתמש.

מקורות:

דין משקין מגולים נוהג רק בדבש מים חלב ושום כתוש, ראה פרישה סי’ קטז שנתן בזה סימן “דמיח”ש חש”, כלומר אין לחשוש אלא לראשי תיבות אלו של “דמיח”ש הכולל את המשקין האמורים. זאת מלבד דעת הסוברים שבזמנינו אין צריך לחשוש לגלוי כלל למעט יין של מצוה כמו קידוש והבדלה.