מכירת עסק של צורפות

שלום לכבוד הרב שליט"א,
יהודי פשט את העסק. אותו יהודי מכר ליהודי אחר את כלי העסק. על השטיח של בעל העסק ישנם חלקיקים קטנים של זהב ואבנים. של מי שייך הזהב ואבנים של בעל העסק או של הקונה. (לפי דבריו של הצורף שעבד בחסותו של בעל העסק, בעל העסק מודע שישנם חלקים של זהב ולא הטריח את עצמו לקחת אותם).
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

מאחר שבעל העסק מודע לכך שיש חלקיקים קטנים של זהב על השטיח, ברור שמכירת כלי העסק כללו גם את אותם חלקיקים והם שייכים לקונה.