חברת האוטובוסים ששלחה אוטובוס מחברה אחרת באיחור מבלי לגבות תשלום

שלום רב,
בעירינו ישנם קווי אוטובוסים מסודרים מערים שונות ברחבי הארץ מידי שבוע בימי שישי ומוצ"ש, לפני תקופה, חיכינו לאוטובוס במוצ"ש שיקח אותנו לביתינו, האוטובוס התאחר מאד ורק לאחר מספר טלפונים לחברה הגיע לאחר שעתיים המתנה, האוטובוס שנשלח היה של חברה שונה מחברת האוטובוסים הרגילה של עירינו והנהג טען שהוא אינו אמור לגבות תשלום, הוא רק מבצע את הנסיעה בלבד.
פנינו לחברה באמצעות פקס שיורו לנו כמה עלינו לשלם, אם בכלל. אך הם לא החזירו תגובה, האם חלה עלינו חובה להמשיך לנדנד לחברה על מנת לשלם, או שהחברה אחראית בעניין זה היות ושלחה אוטובוס באיחור ונהג קבלן שאינו גבה תשלום בצורה מודעת?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אינכם חייבים לשלם.

מקורות:

חברת התחבורה חייבת לפצות אתכם על ההמתנה והפיצוי עולה על עלות הנסיעה. עיין כאן וכאן.

אפילו אם נניח שהחברה אינה חייבת לפצות אתכם מן הדין, מכל מקום, ניתן להניח שהחברה אינה דורשת תשלום, בגלל שהיא מבינה שמגיע לכם פיצוי. עיין שו"ע חו"מ סי' רלב סעיף ב וש"ך שם סק"ב, במקרה זה מסתבר שאי בקשת התשלום היא בכוונה.