נשבר לו מוצר לאחר קנייה במכולת והמוכר הסכים להחליף

לאחר ששילמתי על מוצרים במכולת, והתחלתי להכניס לשקית, נפל ונשבר מוצר חלב. הקופאי אמר ש"יש החזרות" ולקח את מה שנשבר. אני לקחתי חדש. האם נהגתי כהלכה?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

לא. ככל הנראה, המוכר מתכוון לגנוב את המפעל. אם לא הייתה למוכר אפשרות להחזיר למפעל הוא לא היה מסכים להחליף ואין ספק שהמפעל אינו מסכים להחליף מה שנשבר לאחר שהלקוח קנה ושילם. (לפעמים אם הלקוח יפנה ישירות לחברה, החברה תסכים לצורך תדמית, אבל לא שהמכולת תגזור את הקופון).

מקורות:

החזרת המוצר השבור דינה כמטבע מזויף שאסור לתת למי שירמה אחרים. עיין שו"ע חו"מ סי' רכז סעיף יח.