צוואת ר״י החסיד שלא לסתום פתח

השכרתי בנין בחו״ל לעכו״ם להרבה שנים ועושה שינוים סוגר חלונות ופתחים,
מה לעשות אם צוואת ר״י החסיד?

תשובה:

שלום רב,

אכן עפ"י צוואת ר' יהודה החסיד לא יסתום אדם פתח או חלון לגמרי. (והובא גם כנסת הגדולה יו"ד קעט בהגהות הטור סק"י, בן איש חי _שנה ב' פרשת פנחס אות יז, ובכף החיים יו"ד סי' קטז אות קכב). אולם האיסור עפ"י צוואת ר"י החסיד כפי שהובא שם הוא משום שדרכן יוצאים השדים, לכן יש להניח נקב קטן. ומכל מקום, גם לפי הצוואה זה רק על מי שגר שם, ולא עליך כבעלים.