אם מותר לרשת לפתוח סופר ולגרום שהמכולת תיסגר

שלום
האם מותר לפתוח סופר ענק בשכנות לחנות מכולת כאשר ברור שעל ידי כך בעל המכולת יצטרך לסגור את המכולת משום שלא יהיו לו קונים וזאת משום שהמכולת אינה יכולה למכור באותם מחירים שיש בסופר.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

יש מקום לעכב על פי דין תורה ותלוי בראות עיני הדיין.
בפועל כבר שמעתי מכמה בעלי מכולות שתבעו בעלי רשתות וככל הנראה בעל המכולות הפסידו בדין תורה (אני רואה שהסופר פתוח).

מקורות:

המקום לעכב הוא כיון שבעל המכולת יפסיד את פרנסתו לגמרי. עיין דרכי משה חו"מ סי' קנו אות ד.