תאריך לבר מצווה

שלום לכבוד הרב
ברצוני לשאול שאלה.
לאחיין שלי ימלאו שלוש עשרי שנים ב – י"ב באדר יום ג' 3/3/15,
היו ואמורים להעלות לתורה ולהניח תפילין ביום ב' או ה.
וביום ה' י"ד באדר יוצא פורים.
1 מתי הוא עולה לתורה מתי עליו להניח תפילין.
בתודה מראש
מוסקוביץ צבי

תשובה:

שלום רב

שיהיה בשעה טובה בעז"ה ורוב נחת לכולם.

העלייה לתור יכולה להתקיים או בפורים כפי שהצעת או ביום ב' שלאחריו, לא מדובר בחיוב של ממש שזמנו קבוע, העיקר שלא יעלה לתורה בימי החול לפני הגיעו לגיל בר מצוה.

בהנחת תפילין הוא מחוייב מיום הגיעו למצוות ועד מאה ועשרים כמו כל יהודי ב3500 שנה האחרונות ואין לזה קשר לטקס הבר מצוה, ולכן החל מיום ג' הנ"ל יניח תפילין כל יום למעט שבתות וחגים. יש נוהגים להתחיל להניח תפילין חודש לפני הבר מצוה כדי להתרגל במצוה, וכך מנהג רוב קהילות אשכנז.

בהצלחה רבה