תפילין מהודרות לבר מצווה

שלום

בני יחגוג בר מצווה השנה.

אבי ז"ל נתן לי ערכת בר מצווה: תפילין,טלית סידור.

אני רוצה לשמור את זכר אבי ולתת לבני ערכה זו כדי שיוכל להעביר גם לדורות הבאים.

האם זה מותר?

תודה

תשובה:

שלום רב

הרעיון מאוד יפה, אני מניח שאתה מעוניין להעביר את התפילין הלאה כיון שלך עצמך כבר יש תפילין חדשות, שאם לא כן ודאי לא תוכל להעביר עליך כי גם אתה עצמך מחוייב להניחן כל יום למעט שבת וחג.

כמו כן, כדאי למסור את התפילין לבדיקה אצל מכון מוסמך לוודא את כשרותם. אם הן עשויות מעור בהמה דקה לא כדאי להמשיך ולהשתמש, בנקל הן עלולות להפגם, אלא לקנות תפילין מהודרות מעור בהמה גסה, ולהשפיע על הילד להניחן מידי יום.

ברכות מזל טוב ורוב נחת!