סעודת בר מצוה

שאלה:

שלום וברכה א. בני מחר נכנס לעול המצוות-מכל מיני סיבות איננו עורכים מסיבת בר מצווה והוא יעלה לתורה בישיבה ביום חמישי ובשבת יעלה לתורה בבית הכנסת עם קידוש למתפללים 1. האם צריך לעשות סעודה ביום בר המצווה לעניים או לתלמידי ישבה שיחשב לזכותו כסעודת מצווה או מספיק ביום העלייה בישיבה לעשות כיבוד מזונות או המוציא עדיף? 2. האם תרומה לכלה ענייה יתומה שמתחתנת בעוד כשבועיים נחשב כסעודת מצווה? 3. מתי אני מברך שפטרני מעונשו של זה? תודה רבה אשמח לתשובה מהירה בבקשה

תשובה:

שלום וברכה

1. אין חובה לעשות סעודת מצוה, אבל ודאי יש בכך ענין גדול וכך נהגו ישראל, תעשו סעודה קטנה של המוציא למנין אנשים, זה חשוב.

2. זו מצוה גדולה אבל לא סעודת מצוה.

3. ביום חמישי אחרי שיברך על הקריאה תאמר ברכה זו בלי שם ומלכות.