עלייה לתורה לפני הבר מצווה

שאלה:

הבן שלי נולד ב ד׳ באב וזה יוצא יום שבת פרשת דברים
רציתי לדעת שני דברים
האם היום חמישי לפני השבת יוכל לעלות לתורה שמלווה בתהלוכה עם נגנים כי זה שבוע של תשעה באב
והאם יוכל להניח תפילין לפני שהוא בן 13 ויום

תשובה:

שלום וברכה חשוב לדעת שני דברים: א. הבעיה היא לא רק הנגנים, לא ניתן לעלות לתורה לפני שנעשה בר מצוה, מלבד מפטיר בשבת. עלייה לתורה ביום חמישי יכולה להעשות רק אחרי שנעשה בן 13. ב. וזו הנקודה הכי חשובה וכל השאר החגיגות הכל שטויות! שידע הילד, שאין להפסיד אפילו יום אחד של הנחת תפילין, מיום שנעשה בן 13 ועד מאה ועשרים! התפילין הם צינור הקשר בין יהודי לבוראו, ובשום מצב לא מפסידים את זה, לא בלימודים ולא בחופש ולא בצבא ולא בשום מצב, כל יום של יהודי מתחיל בזה. מותר להניח גם לפני הבר מצוה, אבל מיום הבר מצוה הוא מחוייב בכך, ויש לספר לו כמה יהודים מסרו נפש על קיום מצוה זו, בשמחנות ההשמדה, תחת אימי האינקווזיציה ועוד ועוד יהודי גאה אינו מוותר! רוב נחת ושמחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה על התשובה
    אך אם הוא לומד לפרשת דברים שהיא ב ד׳באב שזה יוצא יום שבת מותר לו לקרוא בתורה?באותו היום או רק מפטיר?
    ושאלה שנייה האם אסור להניח תפילין יומיים לפני גיל 13 ולעלות לתורה

  2. באותו היום הוא כבר בר מצוה וזה מצויין, דינו כגדול.
    מותר להניח תפילין לפני הבר מצוה הגם שהוא פטור אבל זה בשום אופן לא טקס שעושים חד פעמי… הוא חייב להניח כל יום בחייו, החל מיום הבר מצוה. ביום חמישי שהוא עוד קטן אסור לו לקרא בתורה או לעלות לתורה, כתבתי את זה ברור.