שלום הבן שלי נולד ב05/12/2006 ( יד בכסלו תשס"ז) אני ואמא שלו גרושים ומתחלקים בארוע של הבר מצווה תכנתי לעשות לו הנחת תפילין ביום שני 09/12/2019 יש לי ספק אם אפשר לעשות לו בתאריך הזה כי יהיה מוקדם מדי אפשר או אסור? תודה

תשובה:

שלום וברכה

התאריך הזה אכן מוקדם מהבחינה הזו שהוא עדיין נחשב קטן, ולא יוכל לעלות לתורה, אבל סתם חגיגה תמיד אפשר לעשות… מאוד חשוב אגב לעודד את הילד בענין התפילין שלא יפסיד אפילו יום אחד כל חייו! מצוה זו היא צינור הקשר האמיתי בין היהודי לבורא עולם, וכל יום כשהוא מניח את התפילין הוא מחדיר במוחו ובנפשו קדושה עליונה וזוכה לקיים את אחת המצוות החשובות ביהדות!

מזל טוב ורוב נחת ושמחות.