בר מצווה בגיל מאוחר

שאלה:

בסד שלום הרב האם אדם שעושה בר מצווה בגיל מאוחר מאוד. כשמעלים אותו לתורה ומתחיל להניח נקראת הסעודה סעודת מצווה?

תשובה:

שלום וברכה,

מסתבר שאין זו סעודת מצוה, אבל מה זה בעצם משנה?? זו ודאי סעודה חשובה יותר מכל סעודת מצוה אחרת! להאהיב עליו את המצוות ולחבב עליו את הדת, היש לך דבר חשוב מזה?

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה.
    יש לי עוד שתי שאלות נוספות: (שוב אנחנו מדברים על בן 29 רווק שעושה בר מצווה בפעם הראשונה- מנותק לגמרי מתורה ומצוות, אמא יהודיה ואבא נוצרי)
    1) האם הוא מברך שהחיינו באיזשהו שלב? (הנחת תפילין בפעם הראשונה/ כשהוא עולה לתורה)?
    2) הוא מעוניין שיהיה לו שם יהודי בנוסף לשם שיש לו . האם אפשר להוסיף את השם ואם כן כיצד אני עושה את זה? האם יש נוסח שאומרים?

  2. אין לברך שהחיינו אלא אם כן תשיגו פרי חדש או ילבש בגד חדש.
    בודאי אפשר להוסיף שם, תעשה לו מי שבירך ותאמר ויקרא שמו בישראל…

  3. מי שבירך אבותינו אברהם יצחק ויעקב משה אהרון דוד ושלמה, הוא יברך את פלוני בן פלוני [בשמו החדש] בעבור שזוכה להתקרב לאבינו שבשמים ולקיים את מצוותיו באהבה, וקיבל על עצמו שם יהודי קדוש, ויזכה להוסיף עוד לעלות במעלות התורה והיראה ולראות פני משיח צדקנו במהרה בימינו ונאמר אמן!