תאריך הנחת תפילין

שלום וברכה!
יום הבר מצווה של בני יחול בתאריך ט"ז תמוז התשע"ה, כאשר יום זה יוצא ביום שישי.
מסתמא ששבת חתן בר מצווה תהיה יום למחרת …בפרשת בלק
אם כן שאלתי היא מתי עליו להתחיל בהנחת תפילין לפי מנהג אשכנז. בתודה מראש. שחר

תשובה:

שלום רב,

בקהילות האשכנזים רבים נוהגים לעלות לתורה בשבת שלפני הבר מצווה, קרי שבת פרשת חוקת. אולם יש שנוהגים לעלות בשבת שאחרי – פרשת בלק. גם לגבי הנחת תפילין יש בזה מנהגים שונים. רוב הציבור נוהגים להניח תפילין חודש לפני הבר מצווה – כלומר, ט"ז סיון תשע"ה.

שיהיה רוב נחת