להכחיש עסקה בכרטיס אשראי כאשר העסק רימה

שלום וברכה
האם מותר לי להכחיש ביצוע רכישה באשראי אם לפי הבנתי רימו אותי? אומנם אני לא בטוח במאת האחוזים שתרמתי לאוויר. אך כך ההרגשה שלי מקריאה ומדיבור עם האדם המתרים שטוען שהוא רב.

תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

אסור להכחיש ביצוע עסקה שנעשתה בהסכמה. אם לא קיבלת את התמורה יש אפשרות לעצור את החיוב לפני החיוב בבנק. אבל, אסור לשקר לחברת האשראי.

מקורות:

חברת האשראי איננה חברה לגביית חובות ואסור להשתמש בחברה לצורך זו שלא בהסכמתה. הכחשת אשראי היא בעצם כמו שפלוני גנב אותך והנך הולך וגונב משל אלמוני, בגלל שיש לאלמוני דרך איך לקבל את הכסף מפלוני.